Mode

Der er ingen grund til at knibe øjnene sammen for at se klart på afstand eller døje med heftig hovedpine, hver gang du læser. Heldigvis er det endda muligt at blive skarpt-seende med stil. Briller kan have enorm stor betydning for vores ansigt - for briller skaber personlighed.

Brillemoden i 2020:

Vi ser at der er stor interesse for tyndere stel, som fylder mindre end de mere chunky, kraftige styles, der ellers har været på mode gennem længere tid. Det betyder ikke, at kraftige stel forsvinder helt, men der er flere som søger noget mere afdæmpet. Særligt mænd vil have det simpelt. Brune, sorte eller stel i stål og i et klassisk design, er trenden for efteråret.

Nye spændende stel i butikken hos din lokale optiker

Markante briller
De retroinspirerede briller med acetatstel, er stadig super populære. Især fordi du kan matche farver, former og mønstre med din personlighed. Det er blevet til mange spændende nyfortolkninger af en klassisk brille, der i sin tid blev båret af ikoner som John F. Kennedy.
Men det er ikke kun de firkantede briller, der hitter. Også de feminine Cat Eye-briller er i allerhøjeste grad på mode.

 

Brillemoden 2020 - hos din lokale optiker finder du altid et spændende brillesortiment

Transparent brillemode
Er du ikke til pang eller fremtrædende briller, så vælg briller af transparent materiale. Brillemoden i 2020 byder nemlig også på brillestel, der giver ansigtet en vis lethed og raffineret elegance. De lette stel fås både som helt transparente, men også med en let farve eller hvid iblandet.
Brilledesignerne har leget lidt med formerne, så du finder de lette briller med både runde og firkantede rammer - og også i Cat Eye-modellen.

Runde brillestel
De runde retrobriller er både trendy i en tynd metalramme og med et oversized look, hvor de markante acetatstel tilføjer en vis kant. Et super flot brillestel, der både matcher business- og hipsterstilen. Også her har brilledesignerne tænkt farver og mønstre ind, så du kan nemt finde et par, der matcher din personlighed og garderobe.

Brillemoden 2020
Aviator brillen
Den ikoniske aviator-brille (eller pilotbrille) er ikke længere forbeholdt solbriller – slet ikke. I 2020 har de klassiske aviator-briller fået en moderne makeover, så du finder stel med unikke og nutidige detaljer, farver og former.
Også med denne brillemodel går de markante pangfarvede, mønstrede og flerfarvede acetatstel igen. Men også de helt klassiske aviator briller med et tyndt metalstel er super moderne.
Tænk i størrelse – ikke form

Generelt gælder det, at firkantede briller skal have lidt størrelse. En tommelfingerregel er, at brillen skal fylde til kanten af ansigtet i bredden. Hvis brillerne derimod er runde, så skal de være lidt mindre.

Det vigtigste at have med i tankerne, hvis du er ude efter et par runde briller, er, at øjnene skal være placeret lige i midten af glasset fra næse til tinding.

Vælg briller, der passer til dit ansigts bredde og helst følger øjenbrynene. Har du brug for glidende overgang, og hvis du vil ”nøjes” med et enkelt par briller, som også skal kunne bruges til at arbejde på computeren med, er det en fordel at vælge store briller, så synsfeltet bliver større, og du ikke belaster dine øjne for meget.
Farve fremhæver øjnene

Briller kan klæde de fleste, hvis bare de finder det rigtige par. Du kan fremhæve dine blå øjne med et blåligt stel, ligesom beige farver er særligt pæne til lyst hår. Omvendt er det yderst klædeligt med et gråt eller brunligt stel, hvis du er mere mørklødet
En anden god huskeregel er at vælge et design, som ikke er så stort, at det dækker dine øjenbryn. Det er sjældent klædeligt for dit udseende med usynlige bryn, og så er de uundværlige for dit ansigts mimik.

Makeup:
Brug makeup til at fremhæve dine øjne, de kan let forsvinde bag glassene. Et godt tip er at farve den våde linje i øjet med en mørk liner. Husk også at farve dine øjenbryn enten hos frisøren eller med en pen til bryn, det giver en flot afslutning i forhold til brillestellet.